25 Nisan 2010 Pazar

Need For Speed Underground Tek Parça | Oyun indir

Need For Speed Underground


Rar Şifresi : YoK!!
Crack : Mevcut
Dil : İngilizce
Dosya Türü : Rip
Açabilmeniz için önerdiğimiz program : Winrar


RapidShare (TeK LinK)
http://rapidshare.com/files/295617593/NFS_UnderGrounD_By_JrLinq.rar

Oyundan Görüntüler
:






Oyun Hakkında
Daha önceki NFS oyunları, bu oyun kadar popüler olamamıştı hatta NFS"nin eski tadını vermediği konusunda söylentiler çıkmıştı. Underground ile bu düşüncelerin hepsi silinecek. Hiç zaman kaybetmeden, hemen oyunun incelemesine geçelim isterseniz.

Oyun 2 CD. İlk diskte oyun için gerekli dosyalar, diğer diskte ise genelde müzikle alakalı parçalar var. Bu yüzden oyunda müzikleri duymak için 2. diskin takılı olması gerekiyor. Oyun gayet radikal bir açılışla başlıyor. Ardından ana menüye atılıyorsunuz. Hemen ayarları yapın derim çünkü bu ayarlar oyunun kalbi. Detay seviyesine göre oyun çok değişiyor. Düşük detay ile yüksek detay arasında öyle bir görüntü farkı var ki, ne ben anlatayım ne de siz sorun.

Oyunda her zaman olduğu gibi tekli yarış seçenekleri mevcut. Bu seçenekler, kariyer modunda ilerledikçe açılıyor ve daha sonra pratik amaçlı oynamanızı sağlıyor tüm bölümleri. Ama asıl mod underground modu. Bu modda çaylak bir yarışçı olarak başladığınız kariyerinizde ilerliyorsunuz. İlk başladığınız zaman hemen bir yarışta buluyorsunuz kendinizi. Ardından size bir araba seçtiriyorlar. Bu araba ileride değişebilir tabi ama sıfırdan başlayıp da bir canavara dönüştürmeye çalışıyorsunuz arabanızı.
Need For Speed Underground
Oyunda birbirinden eğlenceli yarışma seçenekleri var. Bunların sırasını kısmen siz belirliyorsunuz. Yarışlardan ilki circuit modu. Bildiğimiz tura dayalı yarışlar. Sprint, bir noktadan diğerine gitmeye çalıştığınız bir mod. Knockout, her tur sonuncu olanın elendiği bir mod. Drift, arabayı patinaj yaptırarak puan kazanmanız gereken bir mod. Drag ise, en popüler mod, kalkış yarışı yani. Ama öyle düz yolda değil, engellere karşı.

Oyun öyle alelade bir yarış da değil. Öyle renkli öyle güzel ki, başından kalkamıyorsunuz. Biz ilk aldığımız gün sabaha kadar başından kalkamadık. Toplam 111 yarış vardı sanırım, şu anda 40 falandır herhalde olduğumuz yer. Bu 111 yarış boyunca arabanızı güncelliyorsunuz, iddialara giriyorsunuz. Bazen bölüm aralarında birisinin teklifi üzerine özel yarışlar da yapabiliyorsunuz. Yani her an şaşırmanız olası. Araya giren video görüntülerle de oyuna film havası verilmiş. The Fast and the Furious filminden etkilenmiş film. Zaten intro video"su da bunu gösteriyor. Özellikle de sonundaki köprüden zıplama sahnesi direk filmden esinlenilmiş.

Arabayı yükseltmekten bahsetmiştim. Bu hemn görünüm hem de performans anlamına geliyor. Görünüm bölümünde boya, yazı, desen gibi değişiklikler ve aksesuarlar alabiliyorsunuz. Bu aksesuarlar yol tutuşunu falan etkilediğinden, performansda da etkisi oluyor. Performans yükseltmelerinde ise, motor, vites, turbo, çip, NOS gibi seçenekleriniz oluyor. Tabi bunlar gerçek markalara göre bölünmüş, her markanın altında da birbirinden değişik modeller bulunmakta. Kısaca, seçeneğiniz çok.

bu güncellemeler düşükten yükseğe göre de sınıflandırılmış durumda. Sreet Class, Pro Class gibi sınıflar var. Bunlar oyunda ilerledikçe açılıyor. Tabi sadece ilerlemek değil, başarılı olmanız da gerekiyor. Başarı derken, oyunda reputation denen bir olay da var. Kullandığınız parçaların kalitesi ve markasına göre, çevreye hava atma kapasiteniz de artıyor. Saygınlık arttıkça daha bir tercih edilir oluyorsunuz müsabakalar için.


Grafikler, anlatmak istediğim en önemli şeylerden biri. Grafikler muhteşem. şimdiye kadar gördüğüm en iyi grafiklere sahip yarış oyunu dersem hata yapmam. Daha önce de birçok oyun için söylemiştim bunu ama artık çıta daha da yükseldi. Arabaların modellemeleri çok detaylı. Parlamaları ve çevreyi aynen yansıtmaları da cabası. Çevre grafikleri son haddinde. Heryer ışıl ışıl. Neon lambalar, reklamlar falan çok detaylılar. Ayrıca yol da parlak olmuş ve yoldaki sular, çevreyi gerçek zamanlı yansıtabiliyor.

Oyunda bulanıklaştırma efekti de kullanılmış. Yani hız duygusunu göstermesi için blur efekti kullanılmış. Bu efekt oyuna renk katan bir özellik. NOS kullanırken de abartılı bir bulanıklık görüyorsunuz. Arabaların hasar almaması bir kusur sayılabilir ama bu arcade bir oyun olduğundan ve markalı arabalar kullanıldığından, lisans anlaşmaları gereği, arabaların hasar almasını bekleyemezdik. Ama emin olabilirsiniz, kaza sahneleri falan çok gerçekçi yapılmış. Zıplama gibi olaylar da ayrı bir kamera açısından görüntüleniyor.

Ses efektleri de süper. Bir kere arabalar modifiye edildikçe, seslerinden direk belli oluyor. Motor sesleri çok gerçekçi. Müzikler zaten 30 tane falan ve popüler kişilerden seçilmiş. Menülerde zenciler hakimken, yarış esnasında punk parçalar duyacaksınız. Tabi bunu değiştirmeniz de mümkün. Sesler de hız duygusuna katkıda bulunuyorlar ayrıca. Direklerin arasından geçerken, Matrix"deki tekme efekti gibi sesleri ard arda duyuyorsunuz ve direk gaza geliyorsunuz. Ben geldim, oradan biliyorum. Ara sokaklardaki ve tünellerdeki yankılardan da bahsetmeye gerek yok herhalde. Tabi bunlar için de EAX destekli bir ses kartının gerekli olduğunu zaten biliyorsunuzdur.

0 yorum:

  © 2008

Oyun | SPIELE | OYUN HILELERI | GAMES